facebook


Που βρισκόμαστε

Location map


GR - BIO - 12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

τι νέο..

Είστε εδώ

Αρχική » Ιδέες για μαγείρεμα

Γενικες αρχες και μυστικα

Τα μανιτάρια σιτάκε είναι από τα πιό αρωματικά και πικάντικα μανιτάρια που μας προσφέρει η φύση.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές και να αντικαταστήσουν ή να συμπληρώσουν το κρέας.
Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες συνταγές που έχουμε δοκιμάσει και τις προτείνουμε.
Το μυστικό για να παραμείνει η έντονη γεύση του είναι το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά (60-80c) και να μην
χρησιμοποιούμε όξινα υλικά όπως λεμόνι ή ξυδι. Σε μιά σούπα καλό ειναι να τα προσθέτουμε στο τέλος
αφού κατεβάσουμε την ένταση της φωτιάς. Στο τηγάνι αν π.χ. κάνουμε κεφτεδάκια καλό είναι να τα τηγανίζουμε
σε δυνατή φωτιά ώστε να χρυσίσουν από έξω γρήγορα αλλά να μην προλάβει να ανέβει η θερμοκρασία στο
εσωτερικό τους Αν τα μαγειρέψουμε σε έντονη φωτιά θα φύγει η πικάντικη γεύση αλλά η υφή τους θα γινει
πιο κρεατώδης, όπως π.χ. στην τηγανιά.


Προτεινόμενες συνταγές